OVER  MIJ

Ik ben Hubert van Geffen, geboren te Boom op 16 juni 1947.


Tekenen, schilderen, dingen ontwerpen en creatief denken is mijn passie en de rode draad die gans mijn leven bepaald heeft en nog steeds!


Het is zo mooi om van simpele materialen iets mooi en waardevol te creëren en de dingen te doen die ik graag doe, die dingen waar mijn hart echt naar uit gaat.


Ik tekende al vanaf zeer jonge leeftijd. Op mijn 15 de, na 8 jaar kostschool, ben ik bij mijn ouders op het schip gekomen. De avonden waren toen lang zonder TV en andere geneugten. Ik ben dan beginnen schilderen met oude tubes olieverf van mijn vader die in zijn jonge jaren ook schilderde.


Na een tijdje kwamen er bestellingen binnen, hoofdzakelijk scheepsschilderijen en landschappen met water.


Ik mocht spijtig genoeg niet doorstuderen maar heb wel een schriftelijke cursus reclameschilderen en illustratie tekenen mogen volgen. Dat was toen niet zo vanzelfsprekend want deze Amerikaanse cursus van de "Famous Artists School" was heel duur maar heeft wel de basis gelegd voor mijn latere loopbaan.


Tijdens mijn legerdienst heb ik een groot aantal portretten in opdracht naar levend model en van foto geschilderd.


In 1980 heb ik mijn bedrijf "Atelier van Geffen" opgericht als reclameschilder.

In 1990 hebben we als één van de eersten een CNC freestafel aangeschaft en gestart als scheepsbeletteraar met 3D letters in kunststof, een nichemarkt die toen nog niet bestond. Dit heeft onze zaak een enorme boost gegeven. Het was toen echt ons scpreekwoordelijk gat in de markt.


Tekenen en schilderen is altijd mijn passie geweest maar door het drukke beroepsleven was dit tijdelijk wat naar de achtergrond geschoven. Er was geen tijd voor. Gelukkig was tekenen, ontwerpen en ideeën uitwerken in mijn beroep nooit ver weg.


In 2010 ben ik na de diagnose "pancreaskanker" terug echt beginnen schilderen met acryl en olieverf. Dit was een enorme trigger om die draad terug op te nemen en dit heeft me enorm geholpen om door een zware periode te komen. Schilderen en gaan lopen heeft mijn leven stevig op de rails gehouden in die periode en daarna.


Ik ben op mijn 70 ste gestopt met de scheepsletters (juni 2017) .

Mijn reclame-atelier is nu omgevormd tot een kunstatelier met tentoonstellingsruimte.

Nu kan ik mij hier volledig op richten met nieuwe uitdagingen in het schilderen en beeldhouwen.


Een bezoek aan mijn atelier is steeds mogelijk als ik er ben.


Om af te spreken, bel of mail me